Demo request

We will be happy to give you an demonstration of PublishOne. Please leave your details below and we will contact you as soon as possible, or feel free to contact TeamOne directly at +31 20 680 2929.


Klant

Sdu Uitgevers

Sdu creëert een sterke eenheid met PublishOne

Sdu is in Nederland een van de grootste juridische uitgevers. Zij levert content aan de overheid, maar ook aan advocaten, notarissen, fiscalisten en andere specialisten. Sdu wil haar positie nog verder versterken en kiest PublishOne om haar te helpen bij de beoogde efficiency- en digitaliseringslag. Door het aanbieden van een uniforme en gebruiksvriendelijke auteursomgeving wil Sdu haar auteurs meer ondersteuning bieden en in staat zijn om actuele en waardevolle vakinformatie zo snel mogelijk te publiceren.

Volgens de letter van de wet

Zoals veel andere uitgeverijen ligt de focus bij Sdu momenteel op het digitaliseren van content. Daarbij is het niet alleen van belang dat de content snel wordt weergegeven en altijd actueel is, maar dat de presentatie ervan ook is toegesneden op de werkprocessen in de juridische branche. Om de overstap van print naar digitaal te maken, zocht Sdu een tool waarmee auteurs zelf kunnen werken en die het mogelijk maakt content te verrijken met bijvoorbeeld metadata en links. Zo heeft de klant beschikking tot waardevolle content die beter vindbaar en doorzoekbaar is. Sdu kwam na grondig marktonderzoek uit bij PublishOne.

Naar één uniforme auteursomgeving

De nadruk ligt voor Sdu op het uniform maken van de verschillende auteursomgevingen waarvan ze nu gebruikmaken. PublishOne biedt een auteursomgeving die gebaseerd is op Microsoft Word. Dat is voor auteurs vertrouwd en maakt de overstap om zoveel mogelijk auteurs in dezelfde omgeving te laten werken mogelijk. In eerste instantie is een van de specialisten van PublishOne gedetacheerd bij Sdu om actief mee te werken aan de implementatie van PublishOne. Zo is de kennisoverdracht van PublishOne naar Sdu optimaal en heeft Sdu zelf controle over de configuratie van PublishOne voor haar auteurs.

Het resultaat

De time to market van content is aanzienlijk korter nu Sdu PublishOne gebruikt. Dorien de Geus van Sdu: “Met PublishOne hebben we direct toegang tot een XML-bestand van de geschreven content, wat direct op diverse platformen gepubliceerd kan worden. Dit scheelt ons veel tijd aan onnodige conversies.” Zoals elke klant van PublishOne heeft ook Sdu een plaats in de adviesraad, waar klanten hun wensen voor PublishOne kenbaar kunnen maken. Mede door deze raad maakt PublishOne een sterke ontwikkeling door.

 

 

 

Comments are closed.