Demo request

We will be happy to give you an demonstration of PublishOne. Please leave your details below and we will contact you as soon as possible, or feel free to contact TeamOne directly at +31 20 680 2929.


Klant

Vakmedianet

PublishOne groeit mee met Vakmedianet

Vakmedianet is een van de grootste B2B uitgevers in Nederland. Zij richt zich op het verspreiden van vakinformatie in diverse branches. Zoals de meeste uitgeverijen is Vakmedianet groot geworden met printed media. Het aantal abonnementsgebonden folio titels loopt al jaren terug, wat uitgeverijen dwingt hun content ook in andere vormen aan te bieden. Vakmedianet vertrouwt daarbij op PublishOne.

Van print naar digitaal

Vakmedianet was 5 jaar geleden op zoek naar een CMS van waaruit zowel print als online kon worden gemaakt.. Hiervoor zocht ze één systeem voor het creëren en het managen van content. Met het oog op de toekomst moest de oplossing makkelijk op te schalen zijn om groeipijnen te voorkomen; dat is een van de sterke punten van PublishOne. De krimpende markt voor print leidt tot felle concurrentie tussen uitgevers. Vakmedianet heeft haar eigen concurrentiepositie versterkt door de acquisitie van portfolio van andere uitgevers. en is zo in korte tijd hard gegroeid. PublishOne kan probleemloos meebewegen met deze dynamiek.

Nieuwe verdienmodellen

De samenwerking tussen PublishOne en Vakmedianet dateert al uit de tijd dat Vakmedianet nog een stuk kleiner was, inmiddels is het een van de de grootste B2B-uitgevers van Nederland. In de groeifase heeft Vakmedianet gaandeweg steeds nieuwe titels aan PublishOne toegevoegd. Deze titels profiteren nu van nieuwe mogelijkheden ten aanzien van multimedia en online content. Ook het toevoegen van metadata voor het vinden van relevante content is eenvoudig met PublishOne. Online publiceren heeft voor Vakmedianet de deur geopend naar andere verdienmodellen dan de klassieke abonnementsvormen en de verkoop van losse titels.

Het resultaat

Doordat auteurs tijdens het werken in PublishOne direct hun aanpassingen zien in het eindproduct zijn er minder correcties nodig. Dit levert enorme tijdwinst op. Sandra Britsemmer van Vakmedianet: “PublishOne is een verademing bij mutatiegevoelige content zoals informatie gebaseerd op wet- en regelgeving, die steeds weer snel aangepast moeten worden zodra wetten veranderen. De auteurs en redacteuren kunnen alles zelf doen en zijn de baas over hun eigen content. Met PublishOne kan deze content makkelijk worden verrijkt met links en metadata. We zijn klaar om door te groeien nu we nieuwe titels in het bestaande contentmanagementsysteem van PublishOne kunnen onderbrengen.”

 

 

 

Comments are closed.